S MYSLIVCI NA HONECH

01.10.2012 21:46

Po úspěšně složených zkouškách SZVPR a PZ jsme se zapojili s místními myslivci do honů kachen. Každou sobotu se účastními honu tzv.přelétavých. Práce na zkouškách se zvěří je úplně jiná než v praxi, proto jsem strašně moc ráda,že nás místní myslivci mezi sebe přijali a můžeme si aportování či dohledávky kachen neustále procvičovat. Zatím si zvykáme na šrumec kolem honu ale nebude trvat dlouho a Kenny bude velkým pomocníkem myslivců.

29.09.jsme se zúčastnili opravdového honu kachen, na který přišlo 16 myslivců, kde mělo být střeleno 200 kachen, pro velmi deštivé počasí byl počet menší. Jako poděkování za naši účast, jsme dostali 1 kachnu a 1 kačera. Za což jsem byla moc ráda, neboť mi to velmi pomohlo k výcviku s Arinkou, kterou nyní připravuji na PZ do Ejpovic. Věřím, že zkoušky stejně jako Kenny zvládne na jedničku a bude se tak moci aktivně zapojit na honech. Po ukončení honu jsme byly pozváni na večeři do místní hospůdky ve Svatém poli. Byla to pro mě čest, být v této společnosti a užít si s nimi prima večer. Jakou zábavu si umí udělat myslivci ? Koukněte se zde..

Velké poděkování patří hospodáři panu Františku Maříkovi a pánům myslivcům ( Pinc, Skuhrovec, Mácha a další) za velmi vztřícné přijetí mezi ně, trpělivost při práci a snahu nás vše naučit.